Volunteer Alexander Demidenko, who helped Ukrainian refugees, committed suicide in a pre-trial detention center, Bel.ru reports, citing the FSIN.

 Волонтер Александр Демиденко, який допомагав українським біженцям, здійснив самогубство в СІЗО, повідомляє видання "Бел.ру" з посиланням на ФСІН.


"Медичники провели реанімаційні заходи, але безуспішно. Медичні працівники не виявили ознак насильницької смерті", - пише видання.


Син Демиденка 8 квітня писав в каналі підтримки, що не знає причин смерті свого батька.


Варто зазначити, що Демиденко був фігурантом кримінальної справи про незаконне зберігання зброї. Також у ЗМІ обговорювалася непідтверджена версія про справу проти Демиденка за зраду.


Після викрадення кадировцями на КПП "Колотиловка" восени 2023 року Демиденко був підданий адміністративному арешту. При переводі до СІЗО на тілі Демиденка були зафіксовані сліди катувань, які в'язні назвали побутовими травмами.


Аналізуючи цю ситуацію, важливо враховувати, що проблеми в умовах утримання в СІЗО та порушення прав людини можуть призвести до трагічних наслідків, як у випадку з Демиденком. Відомо, що умови утримання в багатьох установах можуть бути жорсткими та погіршувати стан здоров'я підозрюваних або засуджених. Такі ситуації вимагають уважного аналізу та реформ, щоб запобігти подібним випадкам у майбутньому.


Volunteer Alexander Demidenko, who helped Ukrainian refugees, committed suicide in a pre-trial detention center, Bel.ru reports, citing the FSIN.


"Doctors conducted resuscitation measures, but without success. Medical workers did not find any signs of violent death," the publication writes.


On April 8, Demydenko's son wrote in the support channel that he did not know the cause of his father's death.


It is worth noting that Demydenko was a defendant in a criminal case of illegal possession of weapons. The media also discussed an unconfirmed version of the case against Demydenko for treason.


After being abducted by Kadyrov's forces at the Kolotylivka checkpoint in the fall of 2023, Demydenko was placed under administrative arrest. When he was transferred to the pre-trial detention center, Demydenko's body showed signs of torture, which the prisoners called domestic injuries.


When analyzing this situation, it is important to take into account that problems in the conditions of detention in the SIZO and human rights violations can lead to tragic consequences, as in the case of Demydenko. It is known that the conditions of detention in many institutions can be harsh and worsen the health of suspects or convicts. Such situations require careful analysis and reforms to prevent similar cases in the future.


Виправлено:


**Аналітичний звіт та прогноз: Трагічне самогубство Олександра Демиденка в слідчому ізоляторі**


У недавньому звіті [Bel.ru](https://bel.ru/news/2024-04-09/belgorodskiy-volontyor-pokonchil-zhizn-samoubiystvom-v-sizo-5050815) було розкрито, що Олександр Демиденко, волонтер, який допомагав українським біженцям, трагічно покінчив життя самогубством під час перебування в слідчому ізоляторі. За словами Федеральної служби виконання покарань (ФСІН), незважаючи на спроби медичного персоналу реанімації, вони були безуспішними, і не було виявлено жодних ознак насильницької смерті.


8 квітня син Демиденка висловив замішання стосовно обставин смерті свого батька, підкреслюючи необхідність ясності і прозорості у таких ситуаціях.


Демиденко раніше був замішаний у кримінальній справі, пов'язаній з [незаконним зберіганням зброї](https://t.me/sotaproject/69787), і в ЗМІ обговорювалася можлива зрада проти нього, хоча це залишалося непідтвердженим.


Послідовність подій, що призвели до трагічного кінця Демиденка, можна відслідкувати до його викрадення силами, які, ймовірно, пов'язані з Рамзаном Кадировим, на КПП "Колотилівка" в 2023 році. Пізніше адміністративний арешт і його переведення до слідчого ізолятора супроводжувалися звітами про позначки катувань, що свідчать про жорстокі реалії, з якими стикаються особи у системі утримання.


Важливо визнати, що умови утримання у в'язницях можуть загострювати вразливості і призводити до трагічних наслідків, як показує справа Демиденка. Такі події підкреслюють необхідність термінових реформ для захисту прав і благополуччя ув'язнених та запобігання подібним трагедіям у майбутньому.


***Редакційний коментар:***


Обставини смерті Олександра Демиденка проливають світло на системні проблеми у системі утримання та породжують питання щодо обробки осіб, які очікують суду. Поки ми вирішуємо складнощі цієї справи, надзвичайно важливо надати пріоритет прозорості, відповідальності та захисту прав людини. Лише завдяки комплексним реформам ми можемо сподіватися запобігти подальшим трагедіям та забезпечити правосуддя для всіх.


**Ключові слова:** #ОлександрДемиденко, #самогубство, #слідчийізолятор, #ФСІН, #Україна, #біженці, #незаконнезберіганнязброї, #зрада, #катування, #правачоловека.


**Джерела:**

- [Анатолій Штефан (@Shtirlitz53)](https://twitter.com/Shtirlitz53) on Twitter

- [Томас Березовський (@internews112)](https://twitter.com/internews112) on Twitter

- [Спільнота OSINT Military](https://twitter.com/i/communities/1583435558805803016) on Twitter

- [Black_Roses](https://bastyon.com/black_roses?ref=PLnYfkF5nRoPAbw9QbiKAvqNnhdtjjiGVs) on Bastyon

- [InLeo Profile on Murchandiser's Blog


](https://inleo.io/profile/murchandiser/blog)

- [NWL2024 on Bastyon](https://bastyon.com/nwl2024?ref=PAFScHnACz3qwomsupS7QyvAB7KifCj7gu)

- [Спільнота OSINT Military](https://twitter.com/i/communities/1583435558805803016) on Twitter

- [Element [4] | News Week Life | Geo & War](https://app.element.io/#/room/#nwl:matrix.org)

- [Альтернатива Reddit: DOI - Lemmy](https://lemmy.ml/c/donoperinfo@infosec.pub)

- [InLEO — Реальна Альтернатива Путінській Пропаганді](https://inleo.io/)

- [Війна в Україні: Простір для обговорень на InLeo](https://inleo.io/communities/hive-194711)

- [Команда "Україна": Українська Спільнота Hive на InLeo](https://inleo.io/communities/hive-165469)

- [Bastyon - Соціальна Мережа та Відеохостінг на Блокчейні Біткоїн](https://bastyon.com/oosi?ref=PRUDYqo4LdAJX8kbQMcDkusmGGmYYwYmnd)

- [Промокод Trade TapBit](https://www.tapbit.com/auth/PKMYGSK)

- [Реферальний код CoinEx: qh6gd](https://www.coinex.com/register?refer_code=qh6gd)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

The Tu-22M3 missile carrier crashed in the Stavropol region. Kyiv claims it was shot down, Moscow says there was a technical malfunction

Ukrainian Bitcoin. What is domestic cryptocurrency?